Dordogne, Aquitaine, Frankrijk

Ontdek de Dordogne in Frankrijk

Ontdek de Dordogne, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over de Dordogne en de populairste dorpen die je in de Dordogne streek kan bezoeken.

Streekinformatie Dordogne

De Dordogne maakt deel uit van de regio Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk. Doordat het departement dieper landinwaarts ligt, is er minder strandtoerisme dan in de rest van de regio. Typerend voor de streek zijn de rust in een groene omgeving, het lekkere eten en de Middeleeuwse dorpjes.

Bezienswaardigheden in de Dordogne

Een bijzonder dorp dat helemaal in de rotsen gebouwd werd en schilderachtige straatjes heeft is Roque-Gageac. Speciaal is ook de sfeer in Figeac: omdat de man die hiërogliefen voor het eerst ontcijferde van hier afkomstig was, verwijzen vele zaken in de stad nog naar Egypte. Brantome -het Venetië van de Dordogne- is zeker een bezoekje waard, net zoals het dorp en kasteel van Beynac. Tenslotte zijn ook de prehistorische vindplaatsen en bijhorende musea bij Les Eyzies –de-Tayac een aanrader.

Populaire dorpen om te bezoeken in de Dordogne

Rocamadour is een heel bekende bedevaartsplaats dat gebouwd werd op de rotsen en nu heel toeristisch is. Zo is ook Sarlat-la-Canéda een Middeleeuwse stad die heel goed bewaard bleef. Sinds de 20e eeuw worden de gebouwen beschermd en wordt zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat bewaard. Cahors heeft eveneens een gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden en kennen we ook van de gelijknamige wijn die hier gemaakt wordt. Périgeux en Domme zijn leuke steden om te bezoeken als er markt is; dan worden er allerlei lokale specialiteiten aangeboden en is de stad het gezelligst.

Vakantiewoningen Dordogne te huur

Een vakantiewoning huren in Dordogne? Ontdek welke vakantiewoningen Dordogne te huur zijn op Vakantiewoningenaquitaine.nl.

Foto: Stephane Mignon, https://flic.kr/p/dgs1ai


Accommodaties in Dordogne

Vakantiewoningen Dordogne

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?