Aquitaine, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Aquitaine

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Aquitaine tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

De Aquitaine gaat prat op een beschermde natuur met heel gevarieerde fauna en flora. Ontdek een van de vele natuurreservaten zoals het ornithologisch park van Le Teich aan het Bassin van Arcachon of Les Marais d'Orx in het zuiden van Les Landes. Je kan hier ook tal van sportactiviteiten beoefenen.

Les Landes staat bekend als surfparadijs, of je nu beginner of geoefend bent. De golven zijn hol en de bodem is zanderig. Vooral Hossegor en Seignosse zijn populair. In de nazomer worden hier de grootste internationale surfcompetities gehouden. Maar eigenlijk kan je aan de hele kust - van Biscarrosse tot Tarnos - surfen, bodyboarden, bodysurfen of longboarden.

In de Périgord Noir in de Dordogne kan je de prehistorische grotten van Lascaux bewonderen. De muurschilderingen stellen heel wat dieren voor: paarden, stieren, herten en steenbokken. Om ze zo goed mogelijk te bewaren, werd er in de buurt van de grotten van Lascaux een replica gemaakt: Lascaux II. Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad van de Périgord Noir, Sarlat. Een  middeleeuwse stad met een wirwar van smalle steegjes en gezellige pleintjes. De markt op zaterdagochtend mag je niet overslaan. Je vindt er de heerlijkste streekproducten. 

Je vakantie in de Aquitaine is niet compleet zonder een bezoek aan Bordeaux, de bakermat van de Franse wijn. Verken het historische centrum met zijn schitterende 18de eeuwse bouwwerken, kuier langs de kilometers autovrije winkelstraten en proef van de heerlijke wijn. 

Het departement Pyrénées-Atlantiques bestaat uit twee gebieden: het Baskenland en de Béarn. Het Franse Baskenland is een streek met glooiende, groene heuvels en traditionele rood-wit geschilderde huisjes. Aan de kust tref je de mondaine badplaats Biarritz. De Béarn biedt een rijke geschiedenis.  Getuige daarvan is Pau, de trotse hoofdstad van de streek, met als grootste trekpleister het kasteel van Hendrik IV. 

Bekijk hier alle Vakantiehuizen Aquitaine

Foto: Bernard Blanc, https://flic.kr/p/icYpL6


Geselecteerde vakantie accommodaties


Aquitaine: Inspiratie nodig?