Bordeaux, Gironde, Aquitaine, Frankrijk

Ontdek Bordeaux in Frankrijk

Ontdek Bordeaux, één van de mooiste steden in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Bordeaux en de populairste kinderactiviteiten in Bordeaux die je kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiewoning huren in Bordeaux, de moeite waard is.

Streekinformatie Bordeaux

Bordeaux kennen we voornamelijk van de gelijknamige wijnstreek, maar het is eveneens een stad in het zuidoosten van Frankrijk. Sinds de grondige stadsvernieuwing is het een aangename stad om te bezoeken, want sinds de vernieuwing is deze volledig autovrij en kan je je eenvoudig met de tram verplaatsen. Voor toeristen is dit natuurlijk een sterk pluspunt.

Bezienswaardigheden Bordeaux

Dankzij haar zeehaven, is Bordeaux altijd een rijke stad geweest. Dit merk je aan de grandeur de ‘Hotel de Ville’, het ‘Grand Théatre’ en van de Place de la Bourse. Een ander gebouw dat je zeker moet bezoeken is de ‘Cathédral Saint-André’: vanaf de toren heb je een schitterend zicht. De stad is misschien wel op zijn mooist wanneer het donker is. Het lichtschouwspel en de afwezigheid van auto’s, zorgen ervoor dat de grandeur van de stad des te meer opvalt. Mensen die van shoppen houden, zullen genieten van de ‘Rue Saint-Cathérine’: meer dan een kilometer winkelplezier.

Activiteiten voor kinderen in Bordeaux

Door de stad rijdt een klein treintje waarmee je het oude stadscentrum kan bezoeken. Het ritje duurt ongeveer drie kwartier en aan boord krijg je meer uitleg bij de voornaamste bezienswaardigheden. Met kinderen die al iets ouder zijn, kan je het oorlogsschip Colbert  bezoeken. Dit schip ligt aangemeerd en werd volledig heringericht zoals het oorspronkelijk was. Wanneer dit schip op een buitenlandse missie was, kon het tot 2000 soldaten aan boord hebben!

Vakantiewoningen Bordeaux te huur

Een vakantiewoning huren in Bordeaux? Ontdek welke vakantiewoningen Bordeaux te huur zijn op Vakantiewoningenaquitaine.nl.

Foto: Grand Parc - Bordeaux, France, https://flic.kr/p/eueaXd


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?