Gironde, Aquitaine, Frankrijk

Ontdek het grootste departement van Frankrijk

De Gironde is het grootste departement van Frankrijk met een oppervlakte van 10.700 km². Het departement is vooral bekend om zijn delicatessen zoals foie gras, maar vooral bekend om de productie van wijn. Daarom is Bordeaux de hoofdstad van de Gironde.

Bordeaux, hoofdstad van de wijn

Dankzij de unieke grond en gunstig klimaat, bezit de stad Bordeaux een uitzonderlijk erfgoed: wijn. Sinds 28 juni 2007 is er 1.810 hectare (bijna de helft van de stad) toegetreden tot het Werelderfgoed van de UNESCO, met een grote verzameling van gebouwen uit de achttiende eeuw , maar ook moderne en avant - gardistische constructies.

Entre-Deux-Mers

Ontdek de huizen in Entre-Deux-Mers, een unieke wijngebied. In de steden zijn tijdens de Middeleeuwen loodrechte straten gebouwd rond een centrale plaats. U zult verliefd worden op de windmolens, abdijen, Romaanse kerken enz...

Scènes d'été en Gironde

Tijdens het festival "Scènes d'été en Gironde", kan je dansen op het ritme van de jazzconcerten. Vele andere evenementen worden georganiseerd op unieke plaatsen.

Vakantiewoningen Gironde te huur

Een vakantiewoning huren in de Gironde? Ontdek welke vakantiewoningen Gironde te huur zijn op Vakantiewoningenaquitaine.nl.

Foto: Fabien Georget, https://flic.kr/p/ob127X


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?


Gironde: Inspiratie nodig?