Lot-et-Garonne, Aquitaine, Frankrijk

Ontdek Lot et Garonne in Frankrijk

Ontdek Lot et Garonne, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Lot et Garonne en de populairste dorpen die je in Lot et Garonne kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiewoning in Lot et Garonne écht de moeite waard is.

Streekinformatie Lot et Garonne

De regio van Lot-et-Garonne ligt in het zuidwesten van Frankrijk, een historische streek die reeds lange tijd bewoond wordt. Doorheen de regio stromen vele riviertjes, waaronder de Lot en de Garonne. Met haar vele boomgaarden, wandelpaden, waterwegen, kastelen, bastides en kerken bezit de Lot-et-Garonne de nodige troeven om zowel natuur- als cultuurliefhebbers te plezieren.

Bezienswaardigheden in Lot et Garonne

In de regio zijn talrijke bezienswaardigheden terug te vinden. Aanraders zijn onder andere het klooster van Marmande, de kerk van Moirax en de oude kastelen waaronder dat van Henri IV bij Nérac en het kasteel van Fumel. Voor gezinnen met kinderen is Walibi-pretpark Aquitaine bij Agen zeker een leuke daguitstap. Er zijn attracties aanwezig voor verschillende leeftijdsgroepen op een oppervlakte van maar liefst 30 hectare.

Populaire dorpen om te bezoeken in Lot et Garonne

De Lot-et-Garonne is bovenal een oude regio, waar je kan genieten van historische bouwwerken in een natuurlijke omgeving. Aanraders zijn de provinciehoofdstad Agen, de oude vestigingssteden zoals Villeneuve-sur-Lot, Pujols en Tournon d’Agenais en tenslotte nog de middeleeuwse stad Penne d’Agenais. Tussen de kleine, slingerende straatjes vind je allerlei bezienswaardigheden terug en je kan er gezellig rondkuieren.

Vakantiewoningen Lot et Garonne te huur

Een vakantiewoning huren in Lot et Garonne? Ontdek welke vakantiewoningen Lot et Garonne te huur zijn op Vakantiewoningenaquitaine.nl.

Foto: Phillip Capper, https://flic.kr/p/5pmz32


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?